Merkbureau gespecialiseerd in logoontwerp & branding.

Geef uw bedrijf/merk de uitstraling die het nodig heeft.

Vogelpers 92, B-1500 Halle

T +32 472 20 70 57

info@lotsofdots.be

BTW : BE 0893.651.892

Nieuws

Kan een merk zonder logo ?

26/10/2017

Als mensen een keuze moeten maken, dan kiezen ze in veel gevallen het zekere boven het onzekere. Mensen kiezen bijna altijd voor het herkenbare! Als bedrijf wil je dus zeker en vast behoren tot die herkenbare categorie. De zichtbaarheid van een logo en een sterke huisstijl zijn daarbij héél belangrijk. Kan jij aan merken als Shell, Coca-cola, Telenet en vele anderen denken zonder daarbij aan hun logo te denken?

Onze wereld wordt overspoeld door reclame. Je zou misschien denken dat jij er ongevoelig voor bent. Maar de kans is heel groot dat je, als je echt de keuze moet maken, toch naar de producten gaat grijpen die je al eerder hebt gezien.

Waarom zou jij plots voor een deodorant van een geheel onbekend merk kiezen boven je vertrouwde merk zoals Rexona, Dove, Nivea of Axe. Je weet immers dat jouw deodorant bij jou past. Maar waarom ben jij ooit begonnen met net dat vertrouwde merk ? Inderdaad, u had het waarschijnlijk al eens eerder gezien !

Herkenbaarheid en vertrouwen is dus heel belangrijk. Maar zou je het verschil tussen de bus Dove en Nivea ook nog weten zonder dat bekende logo op de bus? Het antwoord is waarschijnlijk, neen! Van zodra je de logo’s weghaalt, profiteren concurrenten mee van de bekendheid van het andere product.

Maar bij die bus Axe ligt met misschien toch iets anders. Dat product heeft naast een herkenbaar logo ook een specifieke vorm, Wat op dat moment dan weer de bus herkenbaar maakt.

Het logo is een sterk herkenningspunt voor de kiezende consument, maar het gaat steeds samen met de gehele huisstijl.

Een sterk merk is meer dan een logo alleen !

Een logo is een zéér belangrijk onderdeel van de visuele identiteit van een merk, maar niet allesbepalend. De identiteit is tevens de gehele uitstraling zoals consistentie in kleurgebruik, type beeldmateriaal en lettertypes. Alles moet kloppen en in elkaar passen!

Hoe zit het nu met jouw bedrijf of product?

Stel voor je eigen bedrijf of product eens volgende vragen:

  • Kunnen klanten jouw bedrijf of product herkennen?
  • Kan jij je logo weglaten en ben je dan nog steeds herkenbaar?
  • Is jouw bedrijf herkenbaar via kleuren, lettertypes of een slagzin?
  • Is het logo van jouw bedrijf of product uniek?
  • Straalt jouw bedrijf datgene uit waar jij echt voor staat?

Lotsofdots kan je helpen bij de creatie van een logo en/of een huisstijl of visuele identiteit. We doen dit echter niet alleen. Een sterk logo of huisstijl creëren we samen met u of zelfs met uw klanten.

Contacteer ons indien je op zoek bent naar een geslaagd nieuw logo of huisstijl voor je zaak, product of event of lees meer op de pagina over logoontwerp

LET US MEET

 

 


© 2023 Lotsofdots | Login